Ιστορία του Άβακα

Η ιστορία του Άβακα είναι μικρή αλλά διδακτική.

Ο Άβακας ιδρύθηκε το 2011, εν μέσω οικονομικής κρίσης, από απόφοιτους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με σκοπό να θεραπεύσει τις ανάγκες των φοιτητών του ΕΜΠ. Σιγά σιγά μεγάλωσε η ομάδα συνεργατών και από το 2017 απευθύνεται πλέον και σε φοιτητές του ΠΑΔΑ και από το 2018 και του ΕΚΠΑ. Από το 2020 άνοιξε τις δραστηριότητες του και εκτός Αττικής με αποτέλεσμα να εντάξει στο μαθητολόγιο του και φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το 2021 ανοίγει και άλλο τα πανιά του και παρέχει πλέον βοήθεια σε φοιτητές των Πολυτεχνικών Σχολών του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη).

Οι συνεργάτες μας επίσης αναλαμβάνουν με επιτυχία προετοιμασία φοιτητών και άλλων (πρώην) Τεχνολογικών Ιδρυμάτων ή Σχολών Θετικών Επιστημών της Ελλάδος.

Η ιστορία του Άβακα συνεχίζει. Από τα μέσα του 2022 ο Άβακας ιδρύει το Οκτάεδρο, ένα πανεπιστημιακό φροντιστήριο αποκλειστικά για σχολές Θετικών Επιστημών.

Τέλος αναλαμβάνουμε προετοιμασία και για τις κατατακτήριες εξετάσεις σε όλα τα παραπάνω ιδρύματα.